De content op deze website wordt niet meer bijgewerkt. Actuele content is te vinden op Data-docent.nl

Welkom bij Architectuur assistent

Architectuur assistent is een initatief van Atelier Helder en InterActory. Gezamenlijk werken we een aantal onderwerpen uit op het vlak van informatie - en data architectuur. Uiteindelijke resultaat van deze samenwerking bestaat uit een aantal producten:

 • Een serie whitepapers over diverse aspecten van informatie architectuur
 • Een blog gericht op actuele onderwerpen en gezichtspunten
 • Een aantal producten zoals checklists, webvideo's en voorbeeldmodellen

Producten

Naast de bovengenoemde materialen bieden wij een aantal boeken en trainingen zoals:

Training enterprise architectuur

Cursus Data-architectuur & Big Data

Masterclass informatie en datamodelleren

Data architectuur in de praktijk

Wegwijzer voor methoden bij enterprise-architectuur 2de herziene druk

Data modelleren in de praktijk

Onze mailinglijst

Met deze producten willen we u kennis laten maken met het boeiende vakgebied van informatie architectuur. Daarmee hopen we u te interesseren voor ons vakgebied. Wilt u geinformeerd worden over de architectuur assistent en bijvoorbeeld een update ontvangen als er nieuwe producten, whitepapers of artikelen verschijnen schrijf u dan in voor onze e-nieuwsbrief

Onze dienstverlening

Op deze website kunt u zich een goed beeld vormen van het vakgebied informatie- en data-architectuur. Uit onze ervaringen bij opdrachten en klanten ontstaan de praktische ervaringen die in onze artikelen en whitepapers beschreven worden. Wilt u in uw eigen organisatie een stap maken op het vlak van informatiearchitectuur bijvoorbeeld door:

 • Introductie van een architectuur werkwijze
 • Een analyse hoe architectuur waarde kan toevoegen
 • Coaching van architectuur teams en/of (junior) architecten
 • Opstellen van architectuurmodellen
 • Inzetten van architectuur componenten en tooling
Hieronder een kort profiel van de initiatiefnemers van de architectuur assistent. Wil u meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op!

Over ons

 • Ria van Rijn van Atelier Helder werkt voor organisaties die hun informatievoorziening vernieuwen. Informatie architectuur is volgens haar hét fundament waarop moderne, geautomatiseerde keten processen met bijbehorende gegevensverzamelingen worden ingericht. Haar passie is architectuur werkend te krijgen in organisaties, zodat het werkelijk waarde toevoegt.
  Website: Atelier Helder
 • Bert Dingemans van Interactory is onafhankelijk informatiearchitect. Bert heeft een software engineering achtergrond en is daarmee gespecialiseerd in service orientatie, systeem integratie, data- en objectmodellering. Bert heeft een passie voor architectuur repositories en werkt aan een tool gebaseerd op ArchiMate.
  Website: InterActory