De content op deze website wordt niet meer bijgewerkt. Actuele content is te vinden op Data-docent.nl

Agile lessen uit de prehistorie

Het is vaak inspirerend om buiten je vakgebied te lezen. Ik trof een boek over het gedrag van pre-historische jagers-verzamelaars en het waren net agile teams :)

Publicatiedatum: 2020-06-17

De architectuur owner in agile teams

Het disciplined agile framework onderscheidt de rol van de architectuur owner in het agile voortbrengingsproces. In dit artikel is beschreven hoe die rol in de praktijk ingevuld kan worden.

Publicatiedatum: 2019-09-02

De Voordelen van het Disciplined Agile Framework

Als bij agile software ontwikkeling afstemming tussen meerdere teams nodig is, wordt meestal een scaled agile framework gebruikt. Bij grote veranderingen is er bovendien vaak sprake van afstemming via enterprise architectuur. Maar hoe verhouden die zich tot elkaar. Er wordt vaak naar SAFe verwezen, maar in de praktijk biedt Disciplined Agile (DA) juist veel voordelen.

Publicatiedatum: 2018-12-13

Enterprise Architectuur en agile werken

Agile werken is hot. Maar hoe is precies de relatie tussen agile werken en enterprise architectuur? In deze white paper worden twee scaled agile frameworks besproken. Bovendien wordt een indruk gegeven van wat het betekent, als de architectuurfunctie zélf volgens agile principes gaat werken.

Publicatiedatum: 2018-09-10

Agile technieken verrijken architectuur

Het sterke van agile werken is, dat er als collectief wordt geopereerd. Architectuurkeuzes worden misschien niet altijd goed gedocumenteerd, maar wel beter gemotiveerd, begrepen en toegepast. Als de architecten niet op hun eiland blijven zitten.

Publicatiedatum: 2018-06-14
Copyright (c) 2013 Atelier Helder en Interactory. Ontwerp door FCT.